XS
SM
MD
LG

OSTENIL® TENDON

Voor de behandeling van pijn bij peesaandoeningen.

OSTENIL® TENDON :  Voor de behandeling van pijn bij peesaandoeningen. Effectief, veilig en compatibel!


Effectief
:

 • Minder pijn 1
 • Werkt effectiever dan cortison 2
 • Effectiever dan shockgolftherapie 3


Veilig en compatibel :

 • Hyaluronzuur afkomstig uit fermentatieve productie
 • Met een optimaal moleculair gewicht
 • Zonder dierlijke proteïnen (zoals kippeneiwit, die mogelijk allergische reacties veroorzaken)
 • overeen met de structuur van menselijk hyaluronzuur
 • Maximale steriliteit (SAL6) door een behandeling met vochtige hitte

 

Patiëntenbrochure

Wat betekent tendinopathie – peesklachten?

Een aanvankelijk niet-inflammatoire aandoening van de pees wegens slijtage, overbelasting of verkeerde belasting noemen artsen tendinopathie. Het lijdt tot pijn en bewegingsbeperking.

Hoe ontstaat tendinopathie?

Pezen transporteren de kracht van de spieren naar de botten. De belasting van de pezen is een veelvoud van het lichaamsgewicht, afhankelijk van hoe groot de hefboomwerking is. Soms is de belasting van de pezen te langdurig, vooral bij verkeerde belasting en telkens terugkerende bewegingen. Er kan irritatie en ontsteking optreden, gepaard met pijn en bewegingsbeperking. Dat kan een langdurige behandeling vergen.

Ostenil Tendon von TRB Chemedica   Ostenil Tendon von TRB Chemedica   Ostenil Tendon von TRB Chemedica

De bekendste pezen zijn de achillespees, die meteen ook de grootste is in het menselijk lichaam, de bicepspees, de handpezen en de elleboogpees. Veel pezen kan je goed voelen en hun anatomische werking is goed waar te nemen.

Focus op de peesschede

Overal waar de kracht van de spieren omgeleid moet worden om het bot te laten bewegen, heeft het menselijk lichaam een peesschede. In de peesschede bevindt zich een vloeistof die vergelijkbaar is met de gewrichtsvloeistof en als perfect glijmiddel functioneert. In een gezonde toestand zorgt de peesschede ervoor dat de pees goed gesmeerd wordt. De belasting is hier echter zeer groot zodat op het niveau van de peesschede vaak tendinopathie voorkomt.

Hoe werkt OSTENIL® TENDON?

Door de smerende eigenschappen van hyaluronzuur wordt het glijdend effect verhoogd en is de pees als het ware pas "gesmeerd".

Daarbij komt:

 • dat hyaluronzuur de pijnreceptoren blokkeert
 • dat hyaluronzuur de vrije doorgang verhindert van ontstekingsbevorderende stoffen
 • dat hyaluronzuur een uitstekend transportmiddel voor voedingsstoffen is

Samengevat zorgt hyaluronzuur voor de harmonisering van de pezen en de omliggende structuren, vermindert de pijn en verbetert de bewegingsmogelijkheden.

Hoe wordt OSTENIL® TENDON aangewend?

De behandeling zelf gaat zeer snel. Normaal gezien zal uw arts twee injecties geven met een week tussentijd.

Bij pezen met een peesschede wordt de vloeistof in de peesschede geïnjecteerd. In het andere geval wordt OSTENIL® TENDON rond de pees gespoten.

In beide gevallen verdeelt de vloeistof zich langsheen de pees, door op natuurlijke wijze te bewegen.

Wat kunt u van de behandeling verwachten?

Het beschreven therapieschema is bewezen in klinische studies die in Duitsland uitgevoerd werden. In de meeste gevallen treedt een snelle en langdurige verbetering van de pijn in. De behandeling zelf gaat snel. Er kunnen meerdere pezen tegelijk behandeld worden. De behandeling kan herhaald worden als de klachten terugkomen.

Literatuur

1 Lynen N, Behandlung von chronischen Tendinosen durch ultraschallgesteuerte peritendinöse Hyaluronsäureinjektion – Eine interventionelle, prospektive, einarmige multizentrische Studie, OUP 2012; 1: 400–404.
2 Gorelick L, Gorelick AR, Saab A, Ram E, Robinson D, Lateral Epicondylitis Injection Therapy: A Safety and Efficacy Analysis of Hyaluronate versus Corticosteroid Injections. Adv Tech Biol Med 2015; 3: 130.
Gorelick L et al., Single Hyaluronate Injection in the Management of Insertional Achilles Tendinopathy in Comparison to Corticosteroid Injections and Non-invasive Conservative Treatments, Sch Bull, Jul 2015: 16–20.
3 Lynen N, De Vroey T, Spiegel I, Van Ongeval F, Hendrickx NJ, Stassijns G, Comparison of Peritendinous Hyaluronan Injections Versus Extracorporeal Shock Wave Therapy in the Treatment of Painful Achilles’ Tendinopathy: A Randomized Clinical Efficacy and Safety Study. Arch Phys Med Rehabil. 2017 Jan; 98 (1): 64–71.

SCHLIESSEN Hyaluronsäure Schließen

Sehr geehrte Damen und Herren,
aufgrund einer technischen Störung bei Versatel sind wir zur Zeit
per Email, EDI und Fax nicht zu erreichen. Telefonisch ist
die 089-4614830 zu erreichen, aber evtl. überlastet.

Wir entschuldigen die Unannehmlichkeiten.